Geschiedenis

Het Bedrijf

Het begon ooit allemaal als een Indonesische toko die in 1968 de rijstgroothandel van dhr. Bins overnam. Door de grote affiniteit die dhr. Van Geest heeft met Oosterse specerijen werden deze ook direct aan het assortiment toegevoegd en ontstond het bedrijf ‘Rijstgroothandel van Geest’. Dit was nog in de tijd dat de fiets het enige vervoermiddel van dhr. Van Geest was, waarmee de balen rijst bij de klanten werden afgeleverd. Zo werd op de fiets het bedrijf beetje bij beetje uitgebreid, totdat het eerste Van Geest-busje er stond. Dit was het begin van een nieuw tijdperk, er konden steeds meer klanten op een snelle manier beleverd worden, waardoor Rijstgroothandel van Geest snel naam maakte binnen de Indonesische gemeenschap. Door de goede service en kwaliteit die werd verleend door het bedrijf ging het al snel in de ronde dat Rijstgroothandel van Geest een betrouwbare partner was voor het leveren van alle Oosterse horecabenodigdheden.

In 1996 ging dhr. Van Geest met welverdiend pensioen en verkocht het bedrijf aan dhr. Philip Pot, deze was voorheen zelf klant van Rijstgroothandel van Geest met zijn poeliersbedrijf, maar vond dat het tijd was voor iets nieuws. Met zijn frisse blik ontstond er weer een nieuw tijdperk voor Rijstgroothandel van Geest. De huidige bedrijfskleuren en uitstraling zijn toen ontstaan, het wagenpark werd uitgebreid en de eierboer ‘van Hogendam’ werd overgenomen om olie en eieren aan het assortiment toe te voegen.

Een aantal panden en vrachtwagens verder begon het bedrijf met de eigen import. De opslag werd vol gezet met ingrediënten van hoogwaardige kwaliteit en hier kwamen de eigen merken Tjai-T, Super Ghost Arroz, Mie Cap Ghost en vele andere producten onder eigen naam uit. Inmiddels is het bedrijf een gevestigde naam in de Aziatische horecawereld en worden er dagelijks klanten beleverd door het hele land.

Het Logo

Het logo van Rijstgroothandel van Geest bv is van een bestaand logo van de Stichting Machinale Landbouw, een rijstpellerij in Wageningen, in Suriname. Dhr. Van Geest had dit ooit in een blad gezien en vond dit logo zeer toepasselijk voor zijn bedrijf, vandaar dat hij deze op zijn toenmalig rood-oranje Van Geest busjes liet schilderen en vanaf dat moment het officiële logo van Rijstgroothandel van Geest werd.

Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op

Klik hier
Website laten maken door Modual.